tiistai 25. maaliskuuta 2014

Rappujen ehostus alkakoon!

Kotonamme on ihanat puuportaat kaiteineen. Nyt kuitenkin myönnän itselleni, että kiiltävällä venelakalla pinnoitettu ruskea puu askelmissa ja käsinojissa ei vain ole minun juttuni. Sorry maailma! Yhdeksän vuotta on pitkä aika katsella sellaista, mikä ei ole omaan makuun. Tiedän, mutta kun ne ovat olleet niin siistit! Nyt annan kuitenkin itselleni luvan tarttua niihinkin, eteisen ilmeen kohotuksen kunniaksi menköön!Lapsiperheessä lattioiden ja portaiden - kuten ehkä muidenkin paikkojen - maalaaminen on aika haastavaa. Ajoitus on kaiken A ja O, varsinkin meidän kaltaisissamme lapsiperheissä, jossa lähimmät isovanhemmat asuvat 250km päässä. Siispä hionnat ja maalipesut voi tehdä lasten valveillaoloaikaan. Yhdessätekeminen perheen kanssa voi olla hauskaakin! Leikkipora pienimmälle käteen ja vierivieressä menoksi!

 Maalasin rappujen tartuntapohjamaalit ja väripinnatkin vuoroportain, jotta pääsimme kulkemaan ylä- ja alakerran väliä. Pienimmän nukkumaanmenon jälkeen tajusin puolessa välissä tartuntapohjamaalin maalaamista, että kissakin on vielä jossain päin taloa... Ihania haasteita urakka pullollaan!Pikkuhiljaa tämä etenee. En malttanut kuitenkaan olla jakamatta tätä keskeneräistä vaihetta, sillä juuri tämä kohta remonteissa on aina niin hurjan kiehtova: Nähdä pikkuhiljaa kättensä jälki, ideoidensa näkyväksi tuleminen ja tuntea tyytyväisyyden hiipiminen tajuntaan. Ihanaa että uskalsin aloittaa!

6 kommenttia:

 1. Tiedätkö, voiko parkettia maalata? Haluaisin värittää rappuset eri värisiksi.
  Kysyyy asteri

  VastaaPoista
 2. Voi maalata :) Ystäväni hioivat saimaparketin ja maalasivat tämän jälkeen pohjamaalilla ja sitten lattiamaalilla. Joku kohta heillä rapisi irti, mutta totesivat, että olivat malttamattomia hionnan kanssa ja se kostautui. Parkettihan on puuta, joten kunnon hionnan jälkeen varmaan onnistuu! Parketissa on kuitenkin muistettava se, että saumakohtia on varmasti enemmän, joten nuo saumakohdathan jäävät tavallaan elämään ja näkymään. Sekin voi olla kuitenkin kaunista. Ystävieni keittiön ja eteisen lattiasta tuli upea ja näky rauhoittui huomattavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Rappusista tulee joskus moniväriset, se on unelmani.

   Poista
  2. Ihaninta on, että voi toteuttaa juuri omat unelmansa! Go for it!

   Poista
  3. Ja tässä vielä kuvia yhdestä lempiblogistani, jossa pitäjä on juuri maalannut keittiön parkettilattian. Ennen ja jälkeen kuvat ovat aikas puhuttelevia.
   http://lantlivinorregrd.blogspot.fi/2014/04/koket-fore-efter-nya-golvet.html

   Poista