perjantai 4. heinäkuuta 2014

Tyynyliinojen huumassa

Sohvalta ne puuttuivat. Löhötyynyt ja niiden liinat -tyynyliinaset. Rakkaan ystävän kanssa vietetty Helsinkipäivä, tuhannet askeleet sisustuskaupoissa makustellen tuottivat tulosta. Setti tyynyliinoja H&M homesta, Aleksanterinkadun Piirongista ja monta haaveiluostosta (ostos vain mielessä hinnoille hymyillen) päätyi illalliseen ravintola Groteskissa ja junalla kotiin unille. Sitä ennen levitimme Ilsen kanssa tyynyliinat tietenkin heti sohvalle.


 Torkkupeitto on vuosia sitten ostettu löytö Hemtexiltä ja pellavatyyny myös vanha kamu H&M homesta. Neulottu tyyny pellavatyynyn päällä on Lexingtonin malistosta ja tarttui mukaani Englannissa asuessamme Outlet -myymälästä. Vain tämän kuvan alimman tyynyn tumma tyynyliina jäi käteen uutena. Se on tummaksi värjättyä paksua pellavaa.


Edessä oleva tummin tyyny oli alelöytö Piirongista ja taaemmat tyynyt H&M homesta. Sametin kiilto ja alla oleva harmaan kiilto tasapainottaa muuten niin mattaa sohvan tunnelmaa. Neulosmainen tyyny muistuttaa Gantin mallistoa. Tyyny on niin namu sohvalla, että taidan vielä syksyllä hakea samaa tyyliä olevan torkkupeitonkin tai pyytää sen joululahjaksi.

Haaveilen kiiltävästä lattialukulampusta sohvan takana tai pöytälampusta piirongin päällä. Nyt vanhasta rakkaasta kotoani mukaan saamani piirongin päällä lepää talomme alkuperäinen 1920 -lukuinen porraspallo. Se ajautui kotiimme tuttavan tutun kautta. Kiitos Ilana! Pallo kulkee edelleen kodissamme eri paikoissa meitä rosoisuudellaan ilahduttaen.

Taulun grafiikka muistuttaa ajasta, jolloin asuimme vielä Oxfordissa, Englannissa ja kirjat hyllyllä mieheni lempiharrastuksesta ja työstä. Kirjailijan ja tutkijan elämästä. Täytyykin joskus napata niistä lähempi kuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti