tiistai 26. elokuuta 2014

Lampun valintaa

Pitkään sitä muhitinkin taas. Lampun valintaa siis. Olin jo ajatellut hyvän ja ihanan sisustusystäväni Ilsen tavoin tehdä itse Tine K. tyyppisen valaisimen. Joskin mustasta pellavasta, että siitä tulisi rouheampi. Mutta mitä pidempään koko kesän olohuoneessa ollessani tsuumailin kattolampun paikkaa, alkoi kankainen tuntua liian talonpoikaiselta.Siispä katseeni kääntyi upeisiin yksinkertaisiin mustiin valaisimiin, joita näin yhtäkkiä joka puolella. Hassua. Monista näkemistäni palasin aina muotokieleltään simppeliin ja aika suureenkin Hektariin. Siispä erään työpäivän päätteeksi ajoin Riihimäelle Järvenpäästä Vantaan Ikean kautta jännittäen lopputulosta. Kattoon kiinnittäminen ei ollut ihan lastenleikkiä, mutta hintalaatusuhteeltaan Ikean Hektar -lamppu ei kuitenkaan pettänyt. Arkun päällä se toimii paremmin kun ajattelinkaan ja valo tulee ihanasti arkun pintaan. Kurkkaa olkkariini ja muodosta oma mielipiteesi!


Ikeasta tarttui mukaan myös punottu tumma, melkein musta kori kiiltävän pöytälampun kanssa saman vanhan piirongin päälle. Puutarhassa kukka-asetelmissa kesän viettäneet pallot pääsivät koriin ja etsinnässä on erilaisia puisia palloja niiden kaveriksi. Seinällä näkyvä grafiikka on muisto ajalta, jolloin asuimme Oxfordissa. Siellä asuneet tunnistavat kadunkulman varmasti.

Kuvissa näkyvä sohva on Ikean Kivik -sarjaa. Sohvan takana oleva piironki äidin aarreaitasta vuosien takaa. Sohvapöytänä toimiva arkku on Riihimäen anttarin lehtien alta tehty löytö ja ikkunan alla näkyvä puolipyöreä pikkupöytä Juvituotteen itse valkoiseksi (paperin sävy) maalattu umpipuinen vanha suosikkimme. Neulosmainen harmaa päiväpeitto vuosien takainen ostos Hemtexiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti