tiistai 22. joulukuuta 2015

Toisenlainen lahja

Kirjastoksi muuntunut ruokatila on joululahja miehelleni joka on kirjailija ja tutkija, dosentti ja lehtori, kirjojen arvostaja ja suurkuluttaja. Ruokatilana tätä ei juuri käytetty, joten kehitin tilalle hieman uudenlaisen käyttötarkoituksen. Keittiöstä katsottuna nurkkaus kutsuu nyt istahtamaan ja pysähtymään.


Olohuoneesta katsottuna avautuvat kirjahyllyt, jotka olivat tuumailuni lähtökohta tässä projektissa. Hyllyjen maalauksesta voit lukea edellisestä kirjoituksestani Maalaus osa lahjaa.
Pehmeyttä korostamaan löysin pitkän etsinnän jälkeen tilaan tumman paksun punosmaton Ellokselta ja siirsin yläkerran vanhat samettisen tuntuiset verhot ikkunoihin. Suosittelen muuten hyödyntämään Elloksen ensikertalaisen 40% tilaajaedun. Ilman tuota etua en itse olisi mattoa hankkinut. Olohuoneen rahi ja yksi vilteistä siirtyi tilaan luonnostaan löhötuolin jatkeeksi.


Kirjoille ja kahvi- & teekupposille kaivattiin vielä jokin laskualunen, joten maalasin Jyskin alesta hankkimani sinertävän sohvapöydän mustaksi Vintagen mustalla kalkkimaalilla ja vahasin punertavaan taittuneet puiset jalat harmaalla Vintagen vahalla. Pöytä ei ehkä ole se lopullinen tähän tilaan, mutta 30 euron hinnalla saa nyt kelvata antamalla tilaa etsinnöille. Lopulta sain melkein kaiken uuden (matto, tuoli, kattolamppu ja sivupöytä) tilaan myymällä tilan vanhat tavarat kaupungin facebook -kirpparilla. Eikä haitannut, että innostuin myymään muutakin turhaa siinä sivussa.
Suosittelen pistämään tavaroita kiertoon!Sallan viisi vinkkiä hellyttäviin taulukollaaseihin:

1. Mieti mitkä asiat ovat teidän perheelle tärkeitä. Perheen arvot, harrastuneisuus, mielenkiinnon kohteet ja ajatukset saavat näkyä kodissa.
2. Tongi perheen valokuvavarastoja ja löydä unohtuneet aarteet uudestaan!
3. Kurkista vielä kaappeihin jos sieltä löytyisi jotain erilaistakin kun vain tauluja tai kuvia!
4. Entä onko jemmassa joitain kehyksiä, joista et sellaisenaan pidä? Maalaa ne rohkeasti, niin saat niistä kuin upouusia.
5. Rakenna kollaasi hieman totuttuja systemaattisia riviasennuksia ravistellen. Rytmitä uusiksi ensin vaikka lattialla, ota kännykän kameralla kuvia eri asetelmistasi ja päätä kuvia katselemalla mikä toimii parhaiten.

P.S. voit kurkata aiemman kirjoitukseni valokuvia portaikossa Amerikan malliin ja saada siitäkin ideaa seinäkollaasien tekemiseen. Kirjastonurkan taulukollaasiin meillä päätyivät Oxfordista tuotu grafiikka, savityö ja kehystetty oma valokuva. Grafiikka on muistona monella tapaa merkittävästä vuodestamme tuossa kaupungissa. Samalla se muistuttaa kirjastossamme Oxfordissa asuneiden kirjailijoiden jättämästä jäljestä kirjallisuuteen. Pieni samasta kaupungista ostettu lohikäärme lienee miniatyyri kaupungin jonkin Collegen arkkitehtuurin osasta, jotka ovat uskomattoman upeita. Se tuo mieleen myös kaupunkia asuttaneen Tolkienin kirjallisuuden, jossa esiintyy lohikäärme aarteensa vahtina. Pienempi kuva kirjoista on mieheni itse ottama omasta kirjahyllystään vuosien takaa. Teologina on osuvaa, että kuva on juurikin oppiaineen perusteoksista. Itsekin olen teologi pohjakoulutukseltani.

Nyt opettelen istahtamista. Pysähtymistä.

Hyvää joulua kaikille!

Tänään olen kiitollinen siitä, että meidän perhe on juuri sellainen kuin on. Ne ihmiset lahjoineen, vahvuuksineen ja heikkouksineenkin. Olen kiitollinen meistä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti