torstai 20. maaliskuuta 2014

Tapetin valinta on niin suloisen vaikeaa

Ihanaa, ja aina samalla lailla yhtä arpomista tämä tapettien valinta. Olen saanut vihdoin päätettyä, että tartun seuraavaksi eteisaulaamme. Keittiön freesaaminen sytytti minuun uskon siihen, että voin itse tuunaamalla saada unelmiani toteutettua. Annan eteiselle uuden ilmeen freesaamalla kaapistot samalla maalilla kun keittiön (yhtenäisempi ilme), vaihtamalla sen laimean raitatapetin (mikä on kyllä kaunis, mutta kaipaan nyt kontrasteja ja vähän luksuksen tuntua) ja vaihtamalla lattian. Jotenkin epäilen, että puiset rappusetkin saavat laatan tummemman sävyn myötä uuden sävyn pintaansa tuon ruskean puisen sijaan.

Muuttaessamme tein pikaisen uuden ilmeen maalamalla ruskeanoranssin klinkkerin betoluxilla. Se on maalattu uudestaankin jo näiden 9 vuoden aikana ja nyt tuo kiiltävä pinta pienine laattoineen saa vihdoin lähteä. Luottoremppaajamme Pauli Nousiainen on luvannut tulla vappuna vaihtamaan lattian, joten minulla on hyvää aikaa hioa ja maalata kaapit, repiä ja vaihtaa tapetit, maalata raput? ja hioa ja maalata listatkin uudestaan. Ehkä.

Tapetit valintapöydällä
Tapetinhaussa päädyin monen upean ja kiinnostavan mallin jälkeen Boråsin Oxford sarjan harmaaseen tapettiin, jossa on vinoruutuja. Nuo vinoraidat ovat aavistuksen kiiltävät, joten saan siitä sillan ja tuen pieneen luksuksen tuntuun eteisessä. Lisään luksusta myös etsimällä kiiltävät hopeiset koukut eteiseen ja ehkä jotain mustaa tuomaan kontrastia. Edellisessä blogissani väsäämäni liitutaulu osoitti sen, että musta antaa ihanan tujauksen valkoisuuden keskelle. Olkoonkin että valkoisen sävyt ovat edelleen mielestäni kauneimpia värejä maailmassa. Tapetin repiminen on edessä ja tunteja hionnan ja maalaamisen parissa, mutta nyt on taas yksi syy lisää odottaa vappuakin!

P.S. Riihimäellä ei ole värisilmä -liikettä, joka myy Boråsia, mutta käväisin työreissullani käydessä Järvenpään liikkeessä, missä on upeasti kirjoja ja mallirulliakin saatavilla hyvän palvelun lisäksi!

Ja niin...olihan minun valittava tuo Oxford -mallisto, koska siellä asuimme Kuningattaren maaperällä toisen poikamme syntyessä pari vuotta sitten. Muistuttakoon se meitä ristikkoineen kaikista tuon ajan kokemuksista, kohtaamisista ja tuntemuksista. Arjesta ja luksuksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti