maanantai 30. marraskuuta 2015

Lankkupöydän ainekset

Mitä tarvitaan yhden lankkupöytähaaveen toteutumiseen?

1. Äiti, joka kuulee lapsen haaveen ja muistaa sen nähdessään haavetta vastaavaan, tosin paksun maalin peitossa olevan pöytälevyn.
2. Isoveikan iso maatila, jonka traktorivajan perällä voi aloittaa maalien kuumapuhalluksen ja hinkkaamisen ilman pahoja maalikatkuja ja jatkaa projektia aina kotiseudulla käydessään.

Pöydän eka kulma putsaamista aloitettuani vuosi sitten
3. Isoveikka, joka joku kerta maanviljelijän asioilla ajellessaan voi tuoda pöytälevyn eteläisempään Suomeen ajaessaan pakullaan pikkusiskon kodin läheltä.
4. Pitkät hermot, hyvät sormet ja ranteet. (you wish)
5. Ystävät, jotka lainaavat sinulle kuumailmapuhallinta, kun se äidin kone on siellä kotiseudulla.
6. Muutaman maalikerroksen puhalluksella ja raudalla hinkattuasi paljon hiomapaperia ja kunnon hiomakone.
7. Kärsivällisyyttä.
8. Ystävä, joka suosittelee maalinpoistoainetta. Jota sitten käytät pakkasessa, kun mies on jenkeissä työmatkalla. Ja se ei oikein sitten toimi. Lisää kuumailmapuhallusta ja hiomapaperia.
9. Kipeiden käsien hellimistä.
10.  Uskoa ja toivoa.
11. Teinipoika, joka voi kantaa kannen sisään kanssasi, kun olet päättänyt, että tätä ei enää enempää hinkata.
12. Ystävä, joka tarjoaa vielä 10 vuotta vanhan purkin jämiä maalinpoistoainetta, kun itket hänelle, että maalia on vielä kuitenkin liikaa pöydän pinnalla.13. Toinen ystävä, joka valaa sinuun uskoa, että sen punaisuuden saa häivytettyä kalkkimaalilirulla ja ehkä saman valmistajan hyvällä vahalla.
14. Lapset, jotka kestävät kotona sen maalinpoistoaineen käryn, kun äiti haluaa vielä sen vikan kerroksen maalia pois lankkupöydän pinnasta.
15. Ihanan teinipojan, joka vaihtaa sinulle useita kertoja vettä, kun skraappaat pöydän pintaa patapatalla ja tiskiharjalla.
16. Hetken, jolloin saat sen ekan kalkkilirumaalin pöytään ensimmäisen kerran ja näet, että lankkupöytähaaveesi saattaa sittenkin toteutua ja onnistua.
17. Ystävän, joka lähettää Lahdesta sinulle harmaata vahaa kaksi kiekkoa postin lakosta huolimatta oman lapsiperheen arkensa keskeltä. Vaikka hänenkin miehensä on ulkomaan reissulla.
18. Vanhoja sideharsoja, joilla vedät vahakerroksia pöytään. Aikaa, (jota et malttaisi odottaa) vahan kuivumiseen.19. Pukkijalat ikeasta samalla kun haet miehesi atlantin ylilennolta lentokentältä iltamyöhään. Lapset tietenkin auton takapenkillä mukana (kunhan olet saanut vanhan keittiönpöydän myytyä, saat ne jalat vanhan pöydän hinnalla).
20. Miehen, joka sahaa (jopa jet lagissaan) pöydän alle kolme poikkipuuta, ettei pöytä mene kieroon päästyään sisälle lämpimään. Ja sitten ihan ekstraa on mies, joka vielä hioo ne pokkipuiden kulmat ja päät ja viistottaa ne. Tässä kohtaa liikutut. Eli tarvitset myös sanoja ilmaisemaan kiitollisuutta perheenjäsenille osallistumisesta haaveesi toteuttamiseen.
21. Sitten on se hetki, kun saat aseteltua pöydän päälle vähän södöjä, kuten kynttilöitä tarjoiluvadilla. Ja pidät näkemästäsi.
Tänään olen kiitollinen kaikista niistä ihmisistä, joita lähelleni on suotu. 
Jotka osallistuvat höpsöihin projekteihini ja osaavat nauraa minulle hellästi, kun väännän ja ideoin taas jotain uutta. Ja sen hellyytensä lomasta he minua auttavatkin.
En pidä teitä itsestäänselvyytenä. 


Kalkkimaalit ja vahat loistavan asiakaspalvelun osaavasta Lahden Sisustus Fannysta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti