tiistai 22. joulukuuta 2015

Maalaus osa lahjaa


Kehitteillä olevan kirjaston visiossani yläkerran puiset Ekenäs -hyllyt pitäisi maalata valkoiseksi, jotta ne erottuisivat kauniina uudelta mustalta tapetilta huoneen takaseinällä. Kultaiset nupitkaan eivät toimisi valkoisen hyllyn kanssa, joten aloitin urakan helpommasta päästä: Nuppien muutostyöllä. Hopeista Spray -maalia käyttäen nupit muuntuivat hetkessä ja kuivamisen jälkeen pääsin maalaamaan jo samana iltana nupit mustalla ohentamallani kalkkimaalilla. Samalla oivalsin, että voin maalata yhdet vihertävät kehykset mustaksi, joiden kehystämä kuva sopisi hyvin kirjastoon.

olin tilannut projektia varten valmiiksi valkoista maalia Lahden Sisustus Fannysta. Toimitus oli muuten todella nopea, perillä seuraavana päivänä tilauksesta ja palvelu todella ystävällistä, kun jouduin hieman varmistamaan sävyä puhelinkonsultaatiolla. Maali poltteli mukavasti mielessä joulukuun työkiireiden ja arjen keskellä, joten aloitin urakan tyhjäämällä yhden tornillisen kirjahyllyä, hiomalla ja maalipesemällä ja siirtämällä hyllyt alakertaan. 

Yksi torni valmiina


Noin kaksi viikkoa se kesti kaikkineen. Valmistelut, kahden kerroksen maalaaminen, vielä kolmannen maalipurkin hakeminen Piantikista ja tornien kasaaminen ja vahaaminen pahimman kulutuksen kohdilta. Suurin hidastehan oli se muu elämä, eli töissäkäynti ja perhearki - jonka keskellä olen tottunut jo projektejani vääntämään. Ja perhe tainnut tottua jo venymään, kun tavarat hakevat paikkaansa projektien keskellä. Myönnän jonain illan tunteina maalatessani miettineeni, mikä pakko tämä oli tehdä joulukuussa. Ja naurahtaneeni itselleni: Koska haluan ja voin.


Olen tyytyväinen tulokseen. Kalkkimaali jättää kivan matan pinnan. Nyt myös tiedän mitkä työvaiheet ovat olennaisimpia juuri näiden hyllyjen kanssa. Tiedän myös sen, että ovien reunat kannattaa jättää maalaamatta ja liukumatila hyllyjen sisällä, jotta ovet liukuisivat paremmin niitä käytettäessä. Kirjastohan kun tästä on tulossa eikä museo.

Tänään olen kiitollinen perheestä, joka venyy ja antaa tilaa äidille, kun äidillä on jokin projekti meneillään. Miehestä, joka innostuu projektiin mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti