perjantai 16. toukokuuta 2014

Tyynyjen tuunausta

Innostuin uudesta makkarin päädystä ja päätin tuunata vanhoja tyynyjä lisäämällä niihin nappeja ja ompelemalla pitkulaisiin tyynyihin uudet päälliset.Riihimäen Eurokankaasta löytyi ihanaa pellavaa, joka oli valmiiksi plideerattua (Harley). Valitsin sen taakse tumman puuvillakankaan (Perla), jottei valkoinen tyyny paistaisi alta ja tyynyn takakankaaksi sävyyn sopivaa pimennysverhokangasta Sunout), joka oli ihanan pehmeää. Tuunasin vanhoihin raakasilkin tapaisiin hemtexiltä aikanaan ostamiini tyynyihin itse päällystetyt napit, mikä teki niistä ihan uuden näköiset ja toi kivaa syvyyttä ja rytmiä pliseeratun tyynynpäällisen rinnalla. 

Käytin paria kikkaa ompelussa, jotka haluan jakaa teillekin:


1. kankaiden leikkaaminen on aina helpompaa, kun vetää kankaasta haluamastaan kohdasta kudetta pois. Saa ikäänkyin valmiin viivan, mitä pitkin leikata.
2. Pliseerattujen kankaiden kanssa kannattaa ommella pliseeraus ensin kiinni pohjakankaaseen. Saumasta tulee siistimpi ja pliseerauksesta tulee ryhdikkäämpi.
3. Taakse voi tehdä kaksi palaa, joiden sisäpuolet häivyttää sisäänpäin kääntämällä.Nyt enää lamput ja sängynpäätyyn jokin peitto, niin makkari on melkein valmis!

Ihanaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti